Pannkakor är inget som någon med en normalsvensk uppväxt kan klara sig utan senare i livet.
Speciellt inte när man har barn hemma också.
När man slutar äta ägg blir det dock svårt, för det känns som om det finns mängder med halvbra recept där ute men inga enkla, snabba, smidiga och lättstekta.
Men vi hittade efter några försök till sist ett perfekt recept som vi alltid använder, här kommer det:
Pannkakor utan ägg (7-8 st)
3 dl ekologiskt vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker
1 krm salt
4,5 dl ekologisk mjölk
0-3 msk kallt vatten om smeten blir för tjock
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, häll på ca. 3 dl av mjölken och rör runt ordentligt med visp tills alla klumpar löst sig. Rör ordentligt i bottnen så att det inte är något mjöl som fastnat där. Häll i resten av mjölken och rör till en jämn smet.
Låt smeten stå i ca. 5 minuter, stek sedan i varm stekpanna och servera med glass, sylt och/eller vispgrädde.
Sockret är till för att ge så där sköna krispiga kanter på pannkakan. Vill du ha salt fyllning (olika grönsaksröror) i pannkakorna rekommenderas det att du utesluter sockret.
Låt väl smaka.
onsdag 12 september 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Fråga: Vad tycker Shyamananda om att Nimaihus-bloggen har hamnat sist på länklistan efter att ha legat först.
Svar: Han tycker det är okej, men lite snopet.
Se så se så, inte bråka.. ordningen är inte det viktiga, det är känslan i den som räknas, och för mig kommer alla på första plats
Skicka en kommentar