lördag 8 september 2007

Analyslördag

Google har en jätterolig sida som heter Google Trends. Där kan man se i vilka volymer olika söktermer används och har använts sedan några år tillbaka.

Tänkte dyka djupare i spännande analyser på lördagarna här framöver. Men för att värma upp lite inför framtiden tänkte jag reda ut det vi alla frågar oss; vad är folk mest intresserade av? kärlek eller pengar.

Här kommer det rafflande svaret:


rött = money blått = love






Wow, folk söker, utan tävlan, mest efter kärlek. Här är beviset, svart på vitt. Eller, blått på rött.

Men en mycket intressant sak är att "News reference volume", det nedre diagrammet, visar hur mycket nyhetsmedia täcker om de olika ämnena. Och här är det tydligt, media vill att vi ska vara mer intresserade av pengar än av kärlek.

Varför? alla får dra sina egna slutsatser.

En intressant notis är dock att det land där man söker mest efter kärlek (på engelska) i är Filippinerna, medan där land där man söker efter pengar mest är inte USA, utan *fanfar* Storbrittanien.

3 kommentarer:

Shyamananda das sa...

Tämligen intressant.

Mindgaps sa...

Jag förstår inte riktigt hur dom mäter. Är det hur ofta folk söker på ett visst ord? Och vad baserar dom siffrona som visar medarappoteting om ett visst ämne.
Men intresant, men man skulle vilja veta mer om hur det funkar

sadhusangananda das sa...

Jo, det är visst hur ofta folk använder ett visst sökord/term. Och mediarapporteringen är nog hur ofta det publiceras artiklar med just de orden förekommande i