fredag 8 augusti 2008

Den universiella kärleken, en följetong.


DEN UNIVERSELLA KÄRLEKEN

- Ur samlingen "Vediska Visdomar" -
av Swami B.A Paramadvaiti


Den universella kärleken är den enda grundvalen, för att kunna presentera en handledning i hur man övervinner det tomrum, som den sekulariserade undervisningen lämnat efter sig. Undervisning som riktats mot en särskild religion, har orsakat förvirring hos de troende från andra religioner och förkastats av ateisterna.


Detta har lett till den sekulariserade undervisningen i världen, vilket eliminerat många av de värden och moraliska föreskrifter och traditioner som finns inom olika religioner. Resultatet är emellertid en fostran utan vare sig starka kulturella, moraliska eller etiska grunder, och än mindre transcendentala sanningar.


När man undanröjer någon andlig tradition, undanröjer man dock inte behovet av att förstå vår identitet bortom det som endast är kroppen. Vetenskapligt kan man hos varje varelse identifiera sådant som inte är synligt för ögonen, såsom känsla, tankar, önskningar, minne, intuition, minnen från tidigare liv, etc.


Den universella kärleken är en rad olika betänkanden som för oss närmare en upphöjd moral, utan att inskränka eller tvinga sig på andra emot deras eget sunda förnuft. Den universella kärleken stöds av alla heliga skrifter i världen.


För att förenkla ett världsomspännande accepterande av den universella kärlekens principer, accepterar vi en del modern vetenskaplig information. Vi känner till exempel till den påverkan som köttätande, droger och promiskuösa vanor har på vår hälsa.


Den universella kärlekens principer kan tjäna som utgångspunkt för att förstå lösningen på alla de konflikter som finns i världen, och på så vis är de berikande för alla samhällen.


Fortsättning följer...

Inga kommentarer: